Testverslag Volvo C70 T5 “de ultieme manier van autorijden”

ingevoerd op 5-1-2015

De C70 in de test is een coupe met een in delen klapbaar dak tot cabriolet. Een cabriolet geeft een andere dimensie van autorijden tijdens zomers of droog weer. Het is een cabriolet geschikt tot maximaal 4 personen . De C70 wordt aangeboden door Nordicar te Heerhugowaard. Nordicar is een Volvo gespecialiseerd bedrijf met een zeer ruime ervaring in het importeren van in goede staat verkerende Volvo’s.

Bouwperiode en uitvoering
De C70 in deze coupe cabriolet vorm is geproduceerd vanaf 2006-2014 met een modelwissel in 2009. De auto is geleverd met 5-cilinder benzinemotoren van 140-230 pk en 4- en 5 cilinder dieselmotoren van 136-180 pk
De auto in deze test is een C70 T5 met een benzinemotor van 220 PK gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. De benzinemotoren kenmerken zich door een 5-cilinderroffel die hoorbaar is vanaf 3000 toeren, en een prachtige sound geeft. Het betreft een uitvoering met onder andere: vollederen beige interieur, climatecontrole, High premium soundsystem, lichtmetalen 17 inch velgen, een boordcomputer, park-assist achter, elektrische bedienbare cabrioletkap. Daarnaast cruisecontrole, stoelverwarming, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugen en RTI-navigatie.

Voorkomende problemen
De C70 is over het algemeen een zeer betrouwbare auto en heeft in deze uitvoering geen specifieke problemen.

Staat van de testauto
De C70 is geïmporteerd uit België alwaar de auto door de dealer is onderhouden. De kilometerstand van de testauto is 110.000 kilometer, dat voor een auto uit 2008 een normale kilometerstand is. Geen van de in de rubriek Voorkomende problemen zijn bij de testauto waargenomen. Uiterlijk heeft het kunststof van de achterbumper een lichte bekrassing bij de kofferruimteopening. Het mechanisme van de kap werkt perfect en geeft een signalering als de kap gereed is met het openen of sluiten. Het interieur is bijna geheel in goede staat op een kleine slijtageplek in het leder van de bestuurdersstoel. De auto komt zeer solide over en heeft een zeer strak weggedrag.

Prijsstelling
De prijsstelling is 16950 euro exclusief 295 euro rijklaarmaakkosten, een prijs die marktconform gunstig is.

Plus en min
Plus
Duurzaam materiaalgebruik
Heerlijke rijdersauto
Andere manier van autorijden door open kap
Dealer onderhouden
Min
Niet kunnen ontdekken

Conclusie
De C70 is een auto waarbij het vooral bij droog weer met de kap open genieten is. Het geeft echt een andere beleving aan autorijden. De mooie sound van de koppelrijke vijfcilinder komt heerlijk tot zijn recht, echter nooit hinderlijk. Het is een auto waar het gehele jaar mee kan worden gereden vanwege de metalen kap, bij uitstek met de kap open.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden
Volvo C70 T5 open Volvo C70 T5 open
Volvo C70 T5 rechtsvoor Volvo C70 T5 rechtsvoor
Volvo C70 T5 interieur Volvo C70 T5 interieur
Volvo C70 T5 linksvoor Volvo C70 T5 linksvoor
Volvo C70 T5 middenconsole Volvo C70 T5 middenconsole
Volvo C70 T5 interieur linksvoor Volvo C70 T5 interieur linksvoor
Volvo C70 T5 kilometerstand Volvo C70 T5 kilometerstand
Volvo C70 T5 kap dicht Volvo C70 T5 kap dicht