Testverslag Volvo XC60 2.4d FWD R-design “de sportieve Zweed”

ingevoerd op 20-12-2014

Deze sportieve Zweed is een heerlijke auto voor de lange afstand door de mooie combinatie van een zuinige diesel en een dynamisch onderstel. De XC60 is geïmporteerd uit België en wordt aangeboden door Nordicar te Heerhugowaard.
Nordicar is een Volvo gespecialiseerd bedrijf met een zeer ruime ervaring in het importeren van in goede staat verkerende Volvo’s uit metname Noord Europa.

Bouwperiode en uitvoering
De XC60 wordt geproduceerd vanaf 2008-heden, het geteste model van 2009 tot 2010. Na 2013 heeft een modelwijziging plaatsgevonden. De auto is geleverd met 4- en 6-cilinder benzine motoren van 203-304 pk en 4- en 5-cilinder dieselmotoren van 163-215 pk.
De geteste auto is een XC60 met 2.4d 175 pk dieselmotor uit 2010 gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak en zonder vierwielaandrijving. Wat een soepelheid en rust brengt deze auto. Het verbruik is ongeveer 7,5 liter per 100 kilometer.
De auto is voorzien van onder andere park-assist achter, vollederen bekleding, elektrisch bedienbare achterklep, een Premium Sound radio-installatie, origineel navigatiesysteem, bluetooth telefoon koppeling, elektrisch bedienbare kofferklep en cruise controle. Naast dit alles betreft het een R-design wat uiterlijk en in het interieur diverse kenmerken heeft zoals speciale velgen en blauwe wijzerplaten (toerenteller en kilometerteller).

Voorkomende problemen
De XC60 is over het algemeen een zeer betrouwbare auto. Uitzonderlijk hoge kilometerstanden zijn meer regel dan uitzondering. Een XC-60 heeft geen specifieke voorkomende problemen, de testauto heeft deze ook niet.

Staat van de testauto
Het unieke van de geteste auto is dat deze volledig dealer-onderhouden is door een dealer in België alwaar de auto nieuw is geleverd. De wagen verkeerd in een goede staat. Het interieur is schoon, de auto ruikt fris en er is niet in de auto gerookt. De stoelen zitten voortreffelijk en ook na een zeer lange rit kom je fris uit de auto. Het exterieur van de auto heeft een oppervlaktebeschadiging op het kunststof aan de onderzijde van de rechterdeur. Het enige dat is opgevallen tijdens de testrit is een kraak bij de achterklep (te verhelpen door afstellen). De auto heeft een uitzonderlijk lage kilometerstand voor een auto uit 2010 ( 47000 km), wat is te controleren in het serviceboekje.
Het rijgedrag van de XC60 kenmerkt zich wel door een stug geveerd onderstel (R-design), wat bij het dynamische karakter van de auto hoort. De krachtontwikkeling geeft het gevoel van “king off the road”. De kilometerstand voor een diesel (47000 km) maakt dat de auto nog goed is voor vele jaren rijplezier.

Prijsstelling
De prijsstelling is afhankelijk van de wijze van aflevering maar marktconform. De auto is verkocht.

Plus en min
Plus
Duurzaam materiaalgebruik
Heerlijke krachtige lange afstand auto
Dealer onderhouden auto
Min
Achterklep geeft krakend geluid

Conclusie
De XC60 2.4d is een auto waarbij het iedere kilometer genieten is. De auto is in zeer goede staat en verzorgt op ieder moment voor rijplezier. Daarnaast is de auto een opvallende verschijning in combinatie met zeer complete uitrusting.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden.


XC60 R-design rechter zijkant XC60 R-design rechter zijkant
XC60 rechter achterkant XC60 rechter achterkant
XC60 R-design dashboard XC60 R-design dashboard
XC60 linker zijkant XC60 linker zijkant
XC60 electrisch bedienbare achterklep XC60 electrisch bedienbare achterklep
XC60 dubbele uitlaat XC60 dubbele uitlaat
XC60 interieur linksvoor XC60 interieur linksvoor
XC60 kofferruimte XC60 kofferruimte