Testverslag Volvo XC70 2.4d drive, “een stoere zweed”

ingevoerd op 12-10-2013

Optimale soepelheid, de machtige 2.4d heeft altijd vermogen over en draagt dit over met een mooie verfijnde dieselsound. Het interieur van de auto is voorzien van Vollederen bekleding en een moderne kleurencombinatie. De XC70 is nieuw geleverd aan de huidige eigenaar en wordt tekoop aangeboden.
 
Bouwperiode en uitvoering
De XC70 in de geteste uitvoering is geproduceerd vanaf 2007-heden, met een modelwijziging in 2011 en 2013. De auto is geleverd met 6-cilinder benzine motoren van 238-285 pk en 5-cilinder dieselmotoren van 163-205 pk. De geteste Volvo is een XC70 met een diesel-2.4d met 175 pk gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Deze combinatie maakt dat de Volvo veel soepelheid toont en altijd over voldoende vermogen beschikt tegenover een aanvaardbaar verbruik (ongeveer 6 liter / 100 kilometer). Het betreft een voorwiel aangedreven uitvoering waardoor de auto ook nog zuinig is.
De auto is zeer compleet met onder andere: park-assist, vollederen bekleding en een geïntegreerde telefoon. Daarnaast is de auto voorzien van een radio-CD installatie, electrisch bediende achterklep, cruisecontrole, 16 inch lichtmetalen velgen, buitenspiegels elektrisch inklapbaar en een lederen sportstuur en een hydraulisch verstelbaar bagagerek.

Voorkomende problemen
De XC70 is over het algemeen een zeer betrouwbare auto. Problemen aan automatische versnellingsbak komen incidenteel voor. Uitzonderlijk hoge kilometerstanden zijn meer regel dan uitzondering.

Staat van de testauto
De auto is nieuw geleverd en heeft altijd dealeronderhoud gehad. Geen van de in de rubriek beschreven veel voorkomende problemen zijn tijdens de testrit geconstateerd. Het interieur is schoon, alleen in de hemel van de bagageruimte zijn gebruik sporen zichtbaar. De stoelen zitten voortreffelijk en ook na een zeer lange rit kom je fris uit de auto. Het exterieur van de auto is strak zonder beschadigingen. De lage kilometerstand (82000 km) en mooie staat maakt dat de auto zo goed als nieuw is.

Prijsstelling
De auto wordt aangeboden voor 25950 euro en informatie kan worden gevraagd bij marcel@gebruiktevolvtest.nl.

Plus en min
Plus                                           Min
Duurzaam materiaalgebruik         Gebruik sporen in hemel bagageruimte
Heerlijke krachtige auto               Margeauto
Zojuist nieuwe APK                      Profiel van voorbanden matig
Complete comfortabele auto

Conclusie
Deze XC70 is een voorbeeld van een in voortreffelijke staat verkerende Volvo waarmee het iedere kilometer genieten is. De auto is in zeer goede staat en verzorgt op ieder moment voor rijplezier door de combinatie van een krachtige motor en een handgeschakelde versnellingsbak met daarnaast een gunstig brandstofverbruik.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden
XC70 2.4d linker voorzijde XC70 2.4d linker voorzijde
XC70 linker zijkant XC70 linker zijkant
XC70 rechter zijkant XC70 rechter zijkant
XC70 voorzijde XC70 voorzijde
XC70 interieur XC70 interieur
XC70 electrische bediening bagageruimte XC70 electrische bediening bagageruimte
XC70 veel rijplezier XC70 veel rijplezier
XC70 een fantastische auto XC70 een fantastische auto