Testverslag Volvo V70 AWD 2.5t automaat, bouwjaar 2003

ingevoerd op 5-7-2012

Een heerlijk snelle comfortabele, veilige en stoere Estate uit Zweden wordt aangeboden door autobedrijf R-Bakker uit Schagen. Voor degene die een betrouwbare en heerlijk ruime station uit de Premium-klasse zoekt kan niet om deze auto heen.

Bouwperiode en uitvoering
De V70-type 2 is geproduceerd van 2000-2007. De auto is geleverd met 5-cilinder benzine motoren van 140-300 pk (type R) en 5-cilinder dieselmotoren van 130-185 pk. De benzine motoren kenmerken zich door een overheerlijke 5-cilinder roffel omstreeks 3500 toeren /minuut.
De auto in deze test is een V70 2,5t met 209 PK, de auto is van 2003. De motor in deze auto kenmerkt zich door een hoog koppel (320Nm) bij een voor een benzinemotor zeer laag toerental. Dit komt omdat de motor is uitgerust met een zogenaamde soft-turbo. In de praktijk gedraagt deze auto zich als een benzinemotor met de positieve eigenschappen van een dieselmotor waardoor altijd voldoende vermogen beschikbaar is. Wat is de vijfcilinder – roffel een mooie beleving boven 3500 omwentelingen / minuut. Verder is de auto een automaat en heeft AWD, wat betekend dat de auto onder bepaalde omstandigheden automatisch op alle wielen wordt aangedreven. De auto heeft een vollederen crème interieur. Verder is de auto voorzien van een Volvo-audioinstallatie, 16 inch Mimas velgen, metallic lak, 4x elektrische ramen, elektrisch inklapbare spiegels, een trekhaak, een elektrisch schuif- en kanteldak, koplampwissers, elektrisch verstelbare voorstoelen en stoelverwarming.

Voorkomende problemen
De V70 is over het algemeen een zeer betrouwbare auto. Problemen die vaker dan gemiddeld voorkomen zijn een niet goed werkende airco door problemen met de aircocompressor of condensor, ruimte in draagarmen, foutmeldingen ABS veroorzaakt door ABS-regeleenheid en bij de bezinexemplaren een defect gasklephuis. Uitzonderlijk hoge kilometerstanden zijn meer regel dan uitzondering, waarbij kilometerstanden van 400.000 kilometer zeer wel mogelijk zijn zonder grote onderhoudskosten.

Staat van de testauto
Het testexemplaar heeft 218.500 kilometer gereden, ofwel juist ingereden. De onderhoudhistorie van de auto is bekend door een bijgehouden onderhoudsboekje. De auto rijdt goed, heeft een heerlijk vermogen waardoor het ieder moment genieten is wanneer je met deze auto onderweg bent. De auto ziet en voelt als nieuw. Het interieur en exterieur zijn onbeschadigd. De combinatie van crème lederen interieur en groen exterieur is weinig voorkomend. De stoelen zitten voortreffelijk en ook na een lange rit kom je nog fris uit de auto. Van de rubriek “voorkomende problemen” zijn geen items geconstateerd.

Prijsstelling
De prijsstelling is afhankelijk van de wijze van aflevering maar marktconform.  De auto is verkocht.

Plus en min
Plus                                                           Min
Duurzaam materiaalgebruik                         Verbruik
Heerlijke rijdersauto
AWD-aandrijving
Vijf-cilinder roffel


Conclusie
Degene die een heerlijke rijdersauto zoekt is dit de perfecte auto. De auto verzorgt op ieder moment voor rijplezier. Voor vaders die zich geen sportwagen kunnen veroorloven is dit een prima alternatief.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden.
V70 2.5t automaat AWD linker zijkant V70 2.5t automaat AWD linker zijkant
V70 2.5t automaat AWD linksachter V70 2.5t automaat AWD linksachter
V70 2.5t automaat AWD rechtsachter V70 2.5t automaat AWD rechtsachter
V70 2.5t automaat AWD trekhaak V70 2.5t automaat AWD trekhaak
V70 2.5t automaat AWD interieur linksvoor V70 2.5t automaat AWD interieur linksvoor
V70 2.5t automaat AWD elektrische stoelverstelling V70 2.5t automaat AWD elektrische stoelverstelling
V70 2.5t automaat AWD dashboard V70 2.5t automaat AWD dashboard
V70 2.5t automaat AWD onderhoudsboekje V70 2.5t automaat AWD onderhoudsboekje