Testverslag Range Rover 4.0 SE

ingevoerd op 27-3-2012

Wat doet een testrapport van een Range Rover op “gebruiktevolvotest.nl”? Eigenlijk is het niet uitlegbaar, behalve dat de auto is ingeruild op een Volvo en verkocht wordt door Volvo-specialist Nordicar. De auto geeft een zeer speciale beleving van autorijden.
Nordicar is een Volvo gespecialiseerd bedrijf met een zeer ruime ervaring in het importeren van in goede staat verkerende Volvo’s uit metname Noord Europa.

 
Bouwperiode en uitvoering
De Range Rover in deze uitvoering is geproduceerd vanaf 1995-2002. De auto is geleverd met V8-cilinder benzine motoren van 190-226 pk en een 6-cilinder dieselmotoren van 136 pk. De benzinemotoren zijn doorontwikkelde Buick-motoren en de dieselmotor vond zijn oorsprong bij BMW.
De geteste Range Rover is een 4.0 SE (190 PK) gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Deze combinatie maakt dat de Range Rover altijd over soepelheid en voldoende vermogen beschikt, tegenover een wel hoog verbruik (ongeveer 16 liter / 100 kilometer).
Het betreft een vierwiel aangedreven uitvoering waardoor de auto altijd veel grip heeft. De combinatie van crème interieur geeft de auto een sjiek voorkomen.
De auto is zeer compleet met onder andere: volledig crème lederen bekleding. Daarnaast is de auto voorzien van een luchtvering, VDO-navigatie geintegreerd, 16 inch lichtmetalen velgen, radio-installatie, elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugen, cruisecontrole, trekhaak, een leuk detail is een automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch glazen schuifdak en de deelbare achterklep.

Voorkomende problemen
De Range Rover kan veel problemen geven, dit is afhankelijk van de onderhoudsgeschiedenis van de auto. Problemen die vaker dan gemiddeld voorkomen zijn problemen met luchtvering (lekkende slangen) en incidenteel koppakkinglekkage.

Staat van de testauto
De auto is ingeruild bij Nordicar. De onderhoudshistorie is bekend en volledig uitgevoerd. Geen van de in de rubriek beschreven veel voorkomende problemen zijn tijdens de testrit geconstateerd. De luchtvering werkt in alle standen. Indien de auto boven 80 km/h rijdt zakt deze automatisch 2,5 cm ten opzichte van de normale stand ten behoeve van stabiliteit. Het interieur is schoon. Het dashboardkastje opent niet juist en de elektrische spiegelbediening links werkt wel vertikaal, maar niet horizontaal. De auto ruikt fris en er is niet in de auto gerookt. De stoelen zitten voortreffelijk goed en de auto geeft een ruimtelijk zicht door de grote glasoppervlakken. Het exterieur van de auto is strak zonder beschadigingen. De lage kilometerstand (167000 km) en mooie staat maakt dat de auto nog vele jaren mee kan.

Prijsstelling
De Rangerover is verkocht.

Plus en min
Plus                                                             Min
Heerlijke krachtige en comfortabele auto        Extreem hoog verbruik
Stoer uiterlijk
Veel interieurruimte

Conclusie
Deze Range Rover is een auto waarbij iedere kilometer genieten is. De auto is in goede staat en verzorgt op ieder moment voor rijplezier. Nadeel van deze auto is het hoge verbruik. Bij niet te veel kilometers is de auto een uitgesproken kans om voor een lage aanschafprijs in veel luxe te kunnen rijden. De auto had een oorspronkelijke nieuwprijs van 75000 euro!!!

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden.
Range Rover linker zijkant Range Rover linker zijkant
Range Rover rechter zijkant Range Rover rechter zijkant
Range Rover rechter zijkant Range Rover rechter zijkant
Range Rover interieur linksvoor Range Rover interieur linksvoor
Range Rover interieur linksachter Range Rover interieur linksachter
Range Rover kofferruimte Range Rover kofferruimte
Range Rover dashboard Range Rover dashboard
Range Rover schuifdak Range Rover schuifdak