Testverslag Volvo XC70 d5 AWD / Navigatie, “een stoere zweed”

ingevoerd op 7-2-2012

Deze stoere Zweed is een heerlijke auto voor de lange afstand door de mooie combinatie van een soepele diesel gecombineerd aan vierwielaandrijving. De XC70 is geïmporteerd uit Luxemburg en wordt aangeboden door Nordicar te Heerhugowaard.
Nordicar is een Volvo gespecialiseerd bedrijf met een zeer ruime ervaring in het importeren van in goede staat verkerende Volvo’s uit metname Noord Europa.

 
Bouwperiode en uitvoering
De XC70 wordt geproduceerd vanaf 1998-heden en in het geteste model van 2007 tot heden 2011. Na 2011 heeft een modelwijziging plaatsgevonden. De auto is geleverd met 6-cilinder benzine motoren van 238-285 pk en 5-cilinder dieselmotoren van 163-205 pk.
De geteste auto is een XC70 met d5 185 pk dieselmotor gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Wat een soepelheid en rust brengt deze auto. De motor is heerlijk soepel en daarnaast ook nog zuinig. Het verbruik is ongeveer 9 liter per 100 kilometer.
De auto is voorzien van onder andere park-assist achter, vollederen bekleding, RTI-navigatie, een High Premium Sound radio-installatie, verstelbaar bagagenet in kofferruimte, open dak en cruise controle.

Voorkomende problemen
De XC70 is over het algemeen een zeer betrouwbare auto. Problemen die vaker dan gemiddeld voorkomen zijn ruimte op draagarmen voor en rammelende stabilisatorstangen. Uitzonderlijk hoge kilometerstanden zijn meer regel dan uitzondering, waarbij kilometerstanden van 400.000 kilometer zeer wel mogelijk zijn zonder grote onderhoudskosten.

Staat van de testauto
Het unieke van de geteste auto is dat deze volledig dealer-onderhouden is door Volvo, weliswaar in Luxemburg, maar de geschiedenis is traceerbaar. De wagen verkeerd in een goede staat. Geen van de in de rubriek beschreven veel voorkomende problemen zijn tijdens de testrit geconstateerd. Het interieur is schoon, de auto ruikt fris en er is niet in de auto gerookt. De stoelen zitten voortreffelijk en ook na een zeer lange rit kom je fris uit de auto. Het exterieur van de auto heeft geen oppervlaktebeschadigingen. De auto rijd heerlijk soepel door het veercomfort en de krachtontwikkeling. De lage kilometerstand voor een diesel (90000 km) maakt dat de auto nog goed is voor vele jaren rijplezier.

Prijsstelling
De prijsstelling is afhankelijk van de wijze van aflevering maar marktconform.  De auto wordt aangeboden voor 27950 euro exclusief 295 euro afleveringskosten en 6 maanden BOVAG-garantie. De prijsstelling is marktconform en ten opzicht van de koerslijst gunstig.

Plus en min
Plus                                                         Min
Duurzaam materiaalgebruik                       Geen ontdekt
Heerlijke krachtige lange afstand auto
Dealer onderhouden auto
Complete uitrusting

Conclusie
De XC70 d5 is een auto waarbij het iedere kilometer genieten is. Voor mij is het de ultieme Volvo, veilig door vierwielaandrijving, zuinig en een hoge mate van comfort. De auto is in zeer goede staat en verzorgt op ieder moment voor rijplezier. Daarnaast is de auto een onopvallende verschijning in combinatie met zeer complete uitrusting.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden.
XC70 linker zijkant XC70 linker zijkant
XC70 rechter zijkant XC70 rechter zijkant
XC70 interieur linksvoor XC70 interieur linksvoor
XC70 interieur linksachter XC70 interieur linksachter
XC70 dashboard XC70 dashboard
XC70 navigatie XC70 navigatie
XC70 kofferruimte XC70 kofferruimte
XC70 aflevervoucher XC70 aflevervoucher