Testverslag Volvo XC90 2.5t in vrijwel nieuwstaat

ingevoerd op 29-11-2011

De geteste XC 90 heeft slechts 69000 kilometer gereden. Ondanks dat het de lichste benzineversie betreft heeft de auto veel soepelheid. De XC90 is geïmporteerd uit België en wordt aangeboden door Nordicar te Heerhugowaard.
Nordicar is een Volvo gespecialiseerd bedrijf met een zeer ruime ervaring in het importeren van in goede staat verkerende Volvo’s uit metname Noord Europa.

 
Bouwperiode en uitvoering
De XC90 wordt geproduceerd vanaf 2002-heden met een modelwissel vanaf 2006. De auto is geleverd met 5, 6 en 8-cilinder benzine motoren van 210-315 pk en 5-cilinder dieselmotoren van 163-205 pk.
De geteste Volvo is een XC90 uit 2004 met een 2.5t benzinemotor voorzien van 210 pk gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze combinatie maakt dat de Volvo veel soepelheid toont en altijd over voldoende vermogen beschikt. Wat het verbruik betreft moet rekening worden gehouden met 1 liter op 8,5 kilometer.
Het betreft een vierwiel aangedreven uitvoering waardoor de auto altijd veel grip heeft. De testauto is een 5-persoons uitvoering, de derde zit-rij was een optie. De auto is behoorlijk compleet met onder andere: park-assist acher, halflederen zwart / donkergrijze bekleding. Daarnaast is de auto voorzien van een High Premium Sound radio-installatie, cruisecontrole en een leuk detail is een automatisch dimmende binnenspiegel.

Voorkomende problemen
De XC90 is over het algemeen een zeer betrouwbare auto. Problemen die vaker dan gemiddeld voorkomen zijn ruimte op draagarmen voor en defecten in de aandrijflijn komen incidenteel voor. Uitzonderlijk hoge kilometerstanden zijn meer regel dan uitzondering.

Staat van de testauto
De auto is geïmporteerd door Nordicar uit België en is volledig dealer-onderhouden en verkeerd in vrijwel nieuwe toestand. Geen van de in de rubriek beschreven veel voorkomende problemen zijn tijdens de testrit geconstateerd. Het interieur is schoon en geheel onbeschadigd. De auto ruikt fris en er is niet in de auto gerookt. De stoelen zitten voortreffelijk en ook na een zeer lange rit kom je fris uit de auto. Het exterieur van de auto is strak zonder beschadigingen. De lage kilometerstand 69000 km) en mooie staat maakt dat de auto werkelijk zo goed als nieuw rijd. Het enig dat is opgevallen zijn versleten achterbanden, welke worden vervangen door Nordicar.

Prijsstelling
De XC90 is verkocht.

Plus en min
Plus                                                  Min
Duurzaam materiaalgebruik                Lijkt karig uitgerust, is het niet!!
Heerlijke krachtige auto om te rijden
Machtige statige auto
Veel ruimte

Conclusie
Deze XC90 is een voorbeeld van een in voortreffelijke staat verkerende Volvo waarmee het iedere kilometer genieten is. De auto is in zeer goede staat en verzorgt op ieder moment voor rijplezier, en voelt werkelijk als nieuw. Kortom een uitgelezen kans om bezitter te worden van een bijzondere en kwalitatief zeer sterke auto met een royale uitrusting.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden.
XC90 2.5t linker zijkant XC90 2.5t linker zijkant
XC90 2.5t rechter zijkant XC90 2.5t rechter zijkant
XC90 2.5t interieur linksvoor XC90 2.5t interieur linksvoor
XC90 2.5t interieur linksachter XC90 2.5t interieur linksachter
XC90 2.5t kofferruimte XC90 2.5t kofferruimte
XC90 2.5t dashboard XC90 2.5t dashboard
XC90 2.5t interieur achter XC90 2.5t interieur achter
XC90 2.5t regensensor XC90 2.5t regensensor