Testverslag Volvo XC70 d5 Summum AWD, “een exclusieve zweed”

ingevoerd op 9-11-2014

Deze stoere Zweed is een heerlijke auto voor de lange afstand door de mooie combinatie van een soepele diesel gecombineerd aan vierwielaandrijving. Deze XC70 is een in Nederland geleverde en lokaal onderhouden auto.

Bouwperiode en uitvoering
De XC70 wordt geproduceerd vanaf 1998-heden en in het geteste model van 2007 tot heden 2011. Na 2011 heeft een modelwijziging plaatsgevonden. De auto is geleverd met 6-cilinder benzine motoren van 238-285 pk en 5-cilinder dieselmotoren van 163-205 pk.
De geteste auto is een XC70 met d5 185 pk dieselmotor gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Wat een soepelheid en rust brengt deze auto. De motor is heerlijk soepel en daarnaast ook nog zuinig. Het verbruik is ongeveer 9 liter per 100 kilometer.
De auto is voorzien van onder andere park-assist achter, vollederen bekleding, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch bedienbare achterklep, een Premium Sound radio-installatie, verstelbaar bagagenet in kofferruimte en cruise controle.

Voorkomende problemen
De XC70 is over het algemeen een zeer betrouwbare auto. Problemen die vaker dan gemiddeld voorkomen zijn kunnen zijn de automatische versnellingsbak (geartronic). Uitzonderlijk hoge kilometerstanden zijn meer regel dan uitzondering, waarbij kilometerstanden van 400.000 kilometer zeer wel mogelijk zijn zonder grote onderhoudskosten.

Staat van de testauto
Het unieke van de geteste auto is dat deze volledig dealer-onderhouden is door Volvo (TVK in Schagen). De wagen verkeerd in een goede staat. Geen van de in de rubriek beschreven veel voorkomende problemen zijn tijdens de testrit geconstateerd. Het interieur is schoon, de auto ruikt fris en er is niet in de auto gerookt. De stoelen zitten voortreffelijk en ook na een zeer lange rit kom je fris uit de auto. Het exterieur van de auto heeft geen oppervlaktebeschadigingen. Het enige dat is opgevallen tijdens de testrit is een kraak bij de achterklep (te verhelpen door afstellen) en de distributiesnaar dient te worden vervangen.
De auto rijdt heerlijk soepel door het veercomfort en de krachtontwikkeling en geeft het gevoel van “king off the road”. De kilometerstand voor een diesel (171000 km) maakt dat de auto nog goed is voor vele jaren rijplezier.

Prijsstelling
De prijsstelling is afhankelijk van de wijze van aflevering maar marktconform. De auto is verkocht.

Plus en min
Plus
Duurzaam materiaalgebruik
Heerlijke lange afstand auto
Dealer onderhouden auto
Complete uitrusting
Min
Achterklep geeft bijgeluid

Conclusie
De XC70 d5 is een auto waarbij het iedere kilometer genieten is. Voor mij is het de ultieme Volvo, veilig door vierwielaandrijving, zuinig en een hoge mate van comfort. De auto is in zeer goede staat en verzorgt op ieder moment voor rijplezier. Daarnaast is de auto een onopvallende verschijning in combinatie met zeer complete uitrusting.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden.

XC 70 linker zijkant XC 70 linker zijkant
XC70 linker achterkant XC70 linker achterkant
XC70 interieur linksvoor XC70 interieur linksvoor
XC70 elektrisch verstelbare bestuurdersstoel XC70 elektrisch verstelbare bestuurdersstoel
XC70 bagageruimte XC70 bagageruimte
XC70 linker achterbank XC70 linker achterbank
XC70 middencosole XC70 middencosole
XC70 onderhoudsboekje XC70 onderhoudsboekje