Testverslag Volvo V70 2.4d Geartronic Momentum, “de ultieme combinatie”

ingevoerd op 23-9-2011

Deze statige Zweed is een heerlijke auto voor de lange afstand door de mooie combinatie van een soepele diesel gecombineerd aan een automatische versnellingsbak. De V70 is geïmporteerd uit België en wordt aangeboden door Nordicar te Heerhugowaard.
Nordicar is een Volvo gespecialiseerd bedrijf met een zeer ruime ervaring in het importeren van in goede staat verkerende Volvo’s uit metname Noord Europa.

 
Bouwperiode en uitvoering
De V70 wordt geproduceerd vanaf 1998-heden en in het geteste model van 2008 tot heden. De auto is geleverd met 4, 5, en 6-cilinder benzine motoren van 145-304 pk en 4 en 5-cilinder dieselmotoren van 109-205 pk. De geteste auto is een V70 met 2.4d 163 pk dieselmotor gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Wat een soepelheid en rust brengt deze auto. De motor is heerlijk soepel en daarnaast ook nog zuinig, ook in combinatie met de Geartronic. Het verbruik is ongeveer 7,5 liter per 100 kilometer. De auto is een Momentum en voorzien van onder andere park-assist achter, vollederen bekleding, RTI-navigatie, alarminstallatie, elektrisch bedienbare achterklep, een High Premium Sound radio-installatie in combinatie met bluetooth en Xenon verlichting.

Voorkomende problemen
De V70 is over het algemeen een zeer betrouwbare auto. Problemen die vaker dan gemiddeld voorkomen zijn ruimte op draagarmen voor en rammelende stabilisatorstangen. Uitzonderlijk hoge kilometerstanden zijn meer regel dan uitzondering, waarbij kilometerstanden van 400.000 kilometer zeer wel mogelijk zijn zonder grote onderhoudskosten.

Staat van de testauto
Het unieke van de geteste auto is dat deze volledig dealer-onderhouden is door Volvo, weliswaar in België, maar de geschiedenis is traceerbaar. De wagen verkeerd in een goede staat. Geen van de in de rubriek beschreven veel voorkomende problemen zijn tijdens de testrit geconstateerd. Het interieur is schoon, heeft wel een oppervlaktebeschadiging in het leder van het middengedeelte in de achterbank. De auto ruikt fris en er is niet in de auto gerookt. De stoelen zitten voortreffelijk en ook na een zeer lange rit kom je fris uit de auto. Het exterieur van de auto heeft wat oppervlaktebeschadigingen in de bumpers die voor aflevering worden verwijderd. Het enige dat opvalt tijdens rijden is een in de carroserie krakende achterklep, wat middels afstelling wordt opgelost. De lage kilometerstand voor een diesel (129385 km) maakt dat de auto nog goed is voor vele jaren rijplezier.

Prijsstelling
De prijsstelling is afhankelijk van de wijze van aflevering maar marktconform.  De auto wordt aangeboden voor 26950 euro exclusief 295 euro afleveringskosten en 6 maanden BOVAG-garantie. De prijsstelling is marktconform en ten opzicht van de koerslijst gunstig.

Plus en min
Plus                                                        Min
Duurzaam materiaalgebruik                      Kleine beschadigingen, wel
Heerlijke krachtige lange afstand auto       oplosbaar
Dealer onderhouden auto
Complete uitrusting

Conclusie
De V70 2.4d is een auto waarbij het iedere kilometer genieten is. De auto is in zeer goede staat en verzorgt op ieder moment voor rijplezier. Daarnaast is de auto een onopvallende verschijning in combinatie met zeer complete uitrusting.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden.
Volvo V70 2.4d Momentum linker zijkant Volvo V70 2.4d Momentum linker zijkant
Volvo V70 2.4d Momentum rechter zijkant Volvo V70 2.4d Momentum rechter zijkant
Volvo V70 2.4d Momentum kofferruimte Volvo V70 2.4d Momentum kofferruimte
Volvo V70 2.4d Momentum interieur linksvoor Volvo V70 2.4d Momentum interieur linksvoor
Volvo V70 2.4d Momentum interieur linksachter Volvo V70 2.4d Momentum interieur linksachter
Volvo V70 2.4d Momentum dashboard Volvo V70 2.4d Momentum dashboard
Volvo V70 2.4d Momentum onderhoudshistorie Volvo V70 2.4d Momentum onderhoudshistorie
Volvo V70 2.4d Momentum voorzijde Volvo V70 2.4d Momentum voorzijde